Palvelut

Hinthaara tarjoaa kunnallisia palveluita sekä suomeksi, että ruotsiksi. Pienokaiset voivat ahertaa päivätyönsä kylän päiväkodeissa ja ala-asteilla. Vasta ylä-asteelle siirtyvät joutuvat matkaamaan Porvooseen sammuttamaan tiedonjanonsa.

Kirjastoauto tuo sivistyksen kylälle viikottain. Sinne voi myös palauttaa myös kaupungin keskuskirjastosta lainatut opukset.

Kylän kierrätyspiste löytyy VPK-talon läheisyydestä. Lehdille ja pahville on omat tilansa VPK:n varastorakennuksessa.

Hyvin varusteltu mattojen pesupaikka valmistui kesällä 2005 Kuninkaantien varteen Hinthaaran puhdistamon viereen.

Ruumiinkulttuurin lisäksi kylästä löytyy sielun ruokaakin: lapsille ja nuorille on bändikoulu ja aikuisille kuoro. Taidekursseja, historialuentoja ja kielikursseja pyritään järjestämään kiinnostuksen mukaan. Musiikkiopistolta ollaan toivottu kylälle muskariopetusta.

Liikuntaa varten rakennettuja tiloja tai alueita Hinthaarassa ovat luistelukenttä, urheilukenttä ja liikuntahalli Hinthaaran ala-asteen vieressä. Lisäksi kylän rannassa on rantalentopallokenttä.

Kauniisti polveileva Kuninkaantie tarjoaa kesällä loistavan pyöräilyreitin, jonka myös vespistit, nortonistit, harley-davidsonistit ja muut kaksipyöräisistä pitävät ovat ottaneet omakseen. Tien huono puoli on olematon piennar, joka pakottaa pyöräilijät sukkuloimaan ohi kiitävien autojen lomassa. Muutama vuosi sitten kyläkeskukseen saatiin kävelytiet.

Talvisin Hinthaarassa risteilevät useat itsetehdyt ladut.

Kannattaa kysellä aktiivisesti!